המתכונים שיעשו לכם את החג \\ במטבח של מירי

מירי זורגר 1 Comment on המתכונים שיעשו לכם את החג \\ במטבח של מירי

השפית מירי זורגר מגישה בתוכנית 'במטבח של מירי' 7 מתכונים משובחים במיוחד לחג הסוכות. דג סלמון, לשון עגל, וכבד עוף, ולקינוח, עוגת שוקולד חמה. חג שמח ובתיאבון

סלמון בלבוש חגיגי

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

כבדים בריבת בצל על פירה שורשים

מצרכים לריבה

4 בצלצלי שאלוט פרוסים

חצי כוס סוכר חום

1 כוס יין אדום

שמן לטיגון

מלח פלפל שחור גרוס טרי

1/2 ק"ג כבדים צלויים

לפירה שורשים

1/2 ק"ג תפוחי אדמה מזן דזירה אפויים בקליפה

1/2 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף ןמבושל לריכוך

1 שורש סלרי קלוף ומבושל עד שרך

1/3 כוס שמן זית

מלח פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

מכינים ריבת בצל

ממליחים את הבצל ומשהים כחצי שעה

סוחטים את הבצל

מטגנים את הבצל עם השמן מוסיפים את שאר המצרכים ומבשלים כשעה על אש נמוכה

טועמים ומתקנים תיבול

הכנת הפירה

מקלפים את תפוחי האדמה ומניחים בקערה את כל הירקות

טוחנים למחית מוסיפים שמן זית ומתבלים

טועמים ומתקנים תיבול

הרכבת המנה

מורחים צלחת בנדיבות עם הפירה מסגרים 3-4 כבדים ושמים מעל כף גדושה של ריבה

מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים.

 

 

לשון ברוטב ערמונים ופטריות

מצרכים

1 לשון עגל במשקל 1 -1.5

לבישול הלשון

2 בצל

1 שורש פטרוזליה

1 שורש סלרי

4-5 שיני שום

2 גזרים

2 קרישה

2-3 עלי דפנה

2-3 גרגירי פלפל אנגלי

1-2 כפיות מלח

1/2 כפית פלפל שחור

לרוטב

3 בצלים קצוצים

2 סלסילות פטריות קצוצות

2 כוסות ציר בקר או עוף

2 כוסות ערמונים

אופן ההכנה

שימי את הלשון ואת ירקות השורש בסיר

כסי במים תבלי ובשלי 3-4 שעות

קלפי את הלשון כשהיא חמה

קררי ופרסי את הלשון

חממי את הציר ובשלי את הערמונים על אש נמוכה

עד שמסמיך

טגני בצל עד להשחמה

הוסיפי את הפטריות וטגני עד שמשמנות את הצבע

בתבנית או בסיר הניחי את פרוסות הלשון ומעל את הבצל והפטריות

שפכי מעל את הרוטב ואפי כשעה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות

הגישי חם

 

 

מאפה פילו עם פרגית

מצרכים

1 חבי עלי פילו מופשרים

שמן להברשה

לפרגיות

6 פרגיות חתוכות קטן

4 בצלים קצוצים

1 1/2 כפיות מלח

מעט פלפל שחור

1/2כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית גריל עוף

להקרמה

2 כפות קמח

3 כפות שמן

1 כוס חלב סויה

מלח פלפל לפי הטעם

2 ביצים מקושקשות

לציפוי

שומשום או שקדים פרוסים

אופן ההכנה

מכינים את הבסיס

מעל תבנית חד פעמית בגודל בינוני מניחים נייר אפיה

לוקחים עלה פילו מברישים בשמן ומקמטים אותו לפס צר מניחים בתבנית

מניחים כך את כל העלים עד שהתבנית מלאה

אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות ואופים עד להשחמה קלה

הכנת הפרגית

מטגנים בצל עד להשחמה

מוסיפים את הפרגית הקצוצה ומטגנים  קלות

מתבלים וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב כ חצי שעה

טועמים ומתקנים תיבול

הכנת הרביכה

מטגנים שמן וקמח להשחמה קלה

מוסיפים את החלב סויה ומבשלים עד להסמכה

מתבלים . מקררים

אל הרביכה הקרה מוסיפים את הביצים המקושקשות

הרכבת המנה

אל  התבנית עם הפילו האפוי מפזרים מעל את הפרגית

מעל שופכים את הרביכה

מפזרים שומשום או שקדים פרוסים

אופים בתנור חומם מראש  ל180 מעלות ואופים עד להשחמה

מגישים חם

 

 

סלמון בתחמיץ

מצרכים

6 מנות סלמון

3 בצלים פרוסים דק

4 כפות סוכר

1 כפית מלח

מעט פלפל שחור

2 עלי דפנה

3-4 פלפל אנגלי

1 כוס חומץ

3 כוסות מים

אופן הכנה

בסיר מתאים מטגנים בצל עד להשחמה קלה

מוסיפים את הסוכר ומטגנים עד לקירמול

מוסיפים חומץ מים ואת שאר התבלינים ומביאים לרתיחה

טועמים ומטגנים תיבול

מבשלים כ 1/2 שעה

מוסיפים את מנות הסלמון ומבשלים חצי שעה נוספת

מגישים קר

 

 

סלמון גרבלקס-סלמון כבוש

מצרכים

1 נתח פילה סלמון במשקל 1200 ללא עצמות

400 גר' סוכר

800 גר' מלח ים אטלנטי

זסט מ 2 לימונים+מיץ

זסט מ 2 תפוזים+מיץ

2 כפיות פלפל שחור גרוס טרי

3-4 סלקים קלופים חתוכים לגוליאן

2 צרורות של שמיר קצוץ

להגשה

איולי פסטו

מציות לפסח

אופן ההכנה

מנקים ומישרים את הפילה

מערבבים את כל המצרכים

מניחים בתבנית עמוקה את הסלמון ועוטפים לחלוטין עם תערובת המלח והסלק ועוטפים בניילון נצמד

מניחים משקולת על גבי הדג כדי להטמיע טעמים ומניחים במקרר ל 48 שיות

מסירים את הכיסוי של הסלק והמלח ושוטפים היטב

מנגבים ומיבשים היטב

מניחים במקרר 24 שעות נוספות

פורסים דק ומגישים

 

 

עוגת שוקולד חמה

מצרכים

200 גר' שוקולד מריר

200 גר מחמאה

200 גר' סוכר

4 ביצים

4 חלמונים

90 גר' קמח

1/4 כפית מלח

אופן ההכנה

ממיסים שוקולד ומחמאה לקרם חלק

טורפים ביצים וחלמונים עם הסוכר מאחדים  עם השוקולד

מוסיפים יבשים ומערבבים עד שנטמע

מעבירים לשק זילוף ומזלפים לקוקטיים אישיים

ממלאים כמעט עד הסוף

אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 20 ד'

העוגות מוכנות כשהן יבשות מסביב ורכות במרכז

הופכים על צלחת ומגישים עם גלידה וניל

 

 

פאי רועים פרגיות

מצרכים

שכבת הפירה תפוחי אדמה

4 תפוחי אדמה מבושלים בקליפה

3 כפות מיונז

3 כפות עירית קצוצה

3 כפות פטרוזליה קצוצה

2 ביצים

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

לשכבת הפרגית

3 פרגיות קצוצות

4 בצלים קצוצים

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

מעל שכבת הפירה המזולפת

3 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה

אופן ההכנה

הכיני את שכבת הפירה

מעכי את תפוחי האדמה לפירה חלק ערבבי עם שאר המצרכים טעמי ותקני תיבול

שכבת הפרגיות טגני את הבצלים עד להשחמה קלה הוסיפי את הפרגיות הקצוצות וטגני כ 10 ד' או עד שמשנות את צבען

תבלי טעמי ותקני תיבול

הרכבת המנה

בתוך תבנית הניחי את מלית הפרגיות

מעל זלפי פירה

פזרי מעל בצל מטוגן

אפי בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 20 ד'

קררי חלצי והגישי עם רוטב



1 תגובות

מיין תגובות
  1. 1

    מתכונים מדהימים,
    אשמח שיהיה גם סרטון לראות איך עושים כל דבר, טיפה הסתבכתי.
    תודה רבה אין מילים אלופה.